Domov Novice Aeroklub Polet z letalom Postani pilot Kontakt Priročnik za pilote
E-pošta Telefonska številka Facebook
Objavljeno: Jun 18, 2020

Pred časom smo poročali, da so organizatorji svetovnega prvenstva, ki je bilo prestavljeno iz letošnjega leta na leto 2022 in se bo odvijalo v Murski Soboti, predstavili nov toplozračni balon posebne oblike. Balon namreč spominja na čistilno napravo, ki jih izdeluje prekmursko podjetje ROTO

Premierno so ga sicer pokazali v Kranjski Gori, a danes je poletel tudi nad soboško ravnico. Še pred tem pa je bil opravljen 'krst' balona. 

Ob slovesnem 'krstu' ROTO balona so prisostvovali vodilni v podjetju ROTO in tudi soboški župan Aleksander Jevšek, saj je Mestna občina Murska Sobota med soorganizatorji svetovnega prvenstva. 

Balon je bil 'krščen' s penino, ki so jo odprli s sabljonato je v krajšem govoru Štefan Pavlinjek balonarju zaželel varen let in kaj kmalu se je ROTO balon dvignil in poletel nad pomursko pokrajino. Pridružili so se mu pa tudi drugi baloni, tako da ni povsem sameval na nebu. 


Vir: Sobotainfo

Sekcije aerokluba

Modelarska sekcija ikona

Modelarska sekcija

Z opremljeno delavnico za izdelavo modelov pod vodstvom mentorjev in asfaltirano, modelarsko, vzletno stezo.

Jadralna sekcija ikona

Jadralna sekcija

S floto petih jadralnih letal: od dvosedežnega, šolskega do tekmovalnega, jadralnega letala in idealnimi pogoji za učenje jadralnega letenja.

Motorna sekcija ikona

Motorna sekcija

Letalska flota šteje 3 motorna letala. Je sekcija, ki je pomembna za delovanje jadralne sekcije in padalske sekcije.

Padalska sekcija ikona

Padalska sekcija

Izvajamo padalske skoke iz lastnega letala s pristanki na letališču, tandemske skoke in šolanje novih padalcev.

ULN sekcija ikona

ULN sekcija

Sekcija ultralahkih letalnih naprav združuje letalce ultra lahkih naprav (letal, motornih zmajev, motornih, jadralnih padalcev...).