Domov Novice Aeroklub Polet z letalom Postani pilot Kontakt Priročnik za pilote
E-pošta Telefonska številka Facebook

DRŽAVNO PRVENSTVO SLOVENIJE
V JADRALNEM LETENJU
ZA ČLANE IN MLADINCE 2023
TER MEDNARODNO ODPRTO PRVENSTVO MURSKA SOBOTA OPEN 2023


  • Letališče Murska Sobota od 6. 5. do 14. 5. 2023 (4., 5. 5. 2023 prosti trening).


Več informacij v Bilten st. 2 DPSJL 2023.pdf


Murska Sobota, srce Pomurja

Murska Sobota, med žitnimi polji in biosfernim območjem reke Mure, ponuja številne razloge za obisk - drugačnost, mir, gostoljubnost in neprecenljive okuse pristne kuhinje. Sredi parka, v mestnem jedru, odkrijte renesančni dvorec s konca 16. stoletja , ki očara z veličino in prepriča s spokojnostjo. Le pet minut hoje skozi park vas pozdravi mestni center z veličastnimi secesijskimi stavbami. Najlepša med njimi, iz leta 1907, je dom regionalnemu kulinaričnemu centru »Hranilnici prekmurskih dobrot«, kjer vas razvajajo z regionalnimi dobrotami. Okusite bučna semena, lokalna vina, domače marmelade, prekmursko čokolado ali najbolj prepoznavno prekmursko gibanico. Za Hranilnico prekmurskih dobrot se nahaja manjše dvorišče, ki ga mimoidoči stežka opazijo. A v poletnih večerih, ko na tem majhnem dvorišču odzvanja glasba, navdihnjena z jazz, blues, funk in ostalimi ritmi, marsikomu zastane korak. Skrito dvorišče tako postane udoben prostor, kjer si spočije srce in se nahrani duša.


Več informacij na: www.visitmurskasobota.si


Biosferno območje reke Mure

Dobrih deset minut iz mestnega jedra vas očara reka Mura z izjemnim rastlinskim in živalskim svetom. Prepustite se divji pustolovščini raftinga po Muri ob spremljavi žuborenja vode. Zeleno evropsko amazonko lahko odkrivate tudi na kolesu, v spomin na preteklost pa vas brod na Muri prepelje z levega na desni breg reke. Najmlajše bo ob tem razveselilo novo otroško doživljajsko igrišče.


Expano – interaktivni doživljajski park ob Soboškem jezeru

Ob vstopu v Pomurje, na obrobju Murske Sobote, vas pozdravi paviljon Expano, na obali Soboškega jezera, kjer vas čaka široka paleta dogodivščin. Tu se tradicija in dediščina prepletata s sodobnimi tehnologijami in vas nagovarjata k odkrivanju skritih kotičkov Pomurja. S pomočjo sodobne multimedijske tehnologije občudujte naravno in kulturno dediščino. S pomočjo virtualne resničnosti poletite z balonom nad lepote pokrajine ali z močjo svojih misli in koncentracije premikajte vodo. Podajte se na virtualni sprehod po Pomurju s pomočjo fotografij izjemne ločljivosti ali vstopite v glinene lonce ter spoznavajte vse odtenke pomurske umetnosti. V Expanu vas ob interaktivnem doživetju razvajajo tudi z lokalno kulinariko in trgovinico z lokalnimi dobrotami.

Expano se nahaja na urejenem območju ob Soboškem jezeru, kjer se razprostira morje kotičkov za sprostitev in ležerno uživanje. Na Soboškem jezeru lahko potešite svoj adrenalinski nemir s športi na vodi (sup, kajak, jadrnice, idr.) ali se samo zleknete na brežine in občutite harmonijo narave in vode. Najemite eno izmed štirih piknik hiš in navdušite prijatelje. Lahko preizkusite svoje motorične spretnosti na kar 35 različnih napravah motorik parka ob Soboškem jezeru ali merite moči v diskgolfu, archery tag, paintballu in drugih zabavnih igrah.


Več informacij na: www.expano.si

Letališče Murska Sobota

17. 7. do 25. 7. 2021
(15. in 16. 7. 2021 prosti trening).


Soaringspot >>